شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید

مهره چیست

مهره چیست؟

مهره حلقه ای شکل است و با اندازه ها و شکلهای مختلف ساخته میشود . ناحیه مرکزی آن مدور ، توخالی ولی رزوه دار است.محیط خارجی آن ممکن است گرد یا چند ضلعی (چهار گوش ، شش گوش ، هشت گوش) باشد. با توجه به کاربردهای مختلف ، مهره ها به شکلهای مختلف از جنسهای مختلف برای پیچ های مخصوص به خود ساخته می شوند. مهره برای کمک به محکم بسته شدن پیچ استفاده می شود. رزوه های مهره و پیچ باید با هم متناسب باشند تا اتصال محکم ودرستی بتوان ایجاد کرد. مهره ها نیز همانند پیچها  از آهن ، کربن ، استیل ،فولاد آلیاژی یا استنلس استیل تولید می شوند وبرحسب نیاز از انواع آبکاری های موجود برای بهینه نمودن عملکرد مهره استفاده می شود.

عناوین عمومی مهره ها

مهره شش گوش (دین 555 )

مهره چهار گوش (مربعی ) ( دین 557 و798 )

مهره کاسه نمدی

مهره خروسکی ( دین315 )

مهره سربسته ( دین 986 )

مهره فلنجی

مهره خاردار ( دین 987 )

مهره چاکدار(تاجدار )  ( دین 935 و937 )

مهره کوپلینگ

مهره اسپیسر (فاصله انداز )

مهره چشمی (دین 582 )

مهره ریلی

مهره چاکنت

مهره قفل کننده

مهره های شش گوش

شکل ظاهری آن شش گوش است فضای  داخلی مهره مدور و رزوه دار است. مهره ی شش گوشی که ضخامت کمتری دارد (کوتاه تر است) مهره jam نام دارد.

مهره های کاسه نمدی 

مهره کاسه نمدی ، یک مهره شش گوش است که قسمت پایین آن  دایره ای شکل است گویا یک حلقه به پایین مهره چسبیده وقسمت داخل مهره واشر رنگی از جنس لاستیک یا نوعی تفلون دارد. در جاهایی که ارتعاش ، لغزش وحرکت وجود دارد بعد از مدتی اتصالات شل می شوند پس استفاده از این مهره در این نوع فضاها دوام وکیفیت اتصالات را تضمین میکند. مهره کاسه نمدی کار عایق بندی را هم انجام میدهد چون داخل آن واشری از جنس نرم تر از پیچ وجود دارد و با رزوه های پیچ بخوبی در گیر می شود. بنابراین  در مجموعه اتصالاتی که آب یا مایعات دیگر جریان دارند استفاده از مهره کاسه نمدی اطمینان خاطر شما را مهیا می سازد.

مهره خروسکی

مهره خروسکی دایره ای شکل با دوبازو ی کوچک در قسمت بالای مهره برای اینکه به راحتی با دست باز وبسته شود .

مهره های سربسته

ویژگی که این مهره نسبت به سایر مهره ها دارد این است که به دلیل بسته بودن قسمت بالایی آن از ورود هرگونه جسم خارجی وضایعات به درون محدوده مهره جلوگیری می شود . مورد دیگر اینکه چون سر مهره بسته است تا محدوده دلخواه ومورد نیاز می توان آن را بست. اگر قسمت بالایی مهره به جای کروی شکل بودن به شکل گنبد باشد با نام شناخته می شود.  Acron

مهره فلنجی

 نیاز به واشر ندارد چون در قسمت پایین این مهره یک صفحه فلزی شبیه واشر وجود دارد که جزئی از خود مهره است.

  مهره تی (خاردار وبدون خار) :

قسمت بالایی مهره خاردار متشکل از یک صفحه خاردار است (از چند نقطه برش خورده وبه شکل خار در آمده ) که در چوب فرو می رود وباعث میشود به راحتی پیچ به آن بسته شود. در نوع دیگری از مهره تی ، استفاده ازپیچ همان کار خار را انجام میدهد یعنی این بار پیچ ها داخل چوب فرو می روند.

مهره تی (بدون خار ) نیز مانند مهره فلنجی در قسمت پایین خود دارای صفحه است ولی این صفحه برای استفاده از پیچ دارای چند سوراخ می باشد.

مهره مربعی :

شکل ظاهری آن مربع است و فضای داخلی آن مانند هر مهره دیگر مدور و رزوه دار است .

مهره چاکدار

دربالای این مهره به طور منتظم در 6 قسمت مساوی مهره بانضمام رزوه ادامه پیدا کرده و مابین  قسمتهای ممتد فضای خالی هست گویا دور تا دور مهره رابه 12 قسمت مساوی تقسیم کنیم وبرش دهیم وبه صورت یک درمیان فضای خالی ایجاد کرده باشیم .

مهره چاکدار دو مدل دارد

یکی اینکه امتداد مهره دقیقا در امتداد راس های شش گوش است. دیگری حالتی است که که یک شش ضلعی در نظر می گیریم وداخل آن یک دایره محاط می کنیم

بعد روی این دایره را به 12 قسمت مساوی تقسیم کنیم که به صورت یک در میان یک قسمت فضای خالی ویک قسمت بخشی از مهره خواهد بود. برای محکم کردن اتصال این مهره از یک پین مخصوص ( اشپیل ) استفاده می شودکه این پین از فضای خالی مهره ویک سوراخ که روی پیچ وجود دارد عبور میکند واز باز شدن اتصال پیچ ومهره جلوگیری می کند.

مهره کوپلینگ (عریض شش پر)

این مهره به دلیل اینکه ارتفاع (ضخامت )بیشتری نسبت به مهره های معمولی دارد می تواند اتصال بین دو نرگی رزوه دار را برقرار کند.

مهره اتصال دهنده (اسپیسر)

همانطور که از نامش پیداست به عنوان فاصله انداز می تواند استفاده بشود چون یک سر آن مهره عریض وسر دیگر آن نرگی رزوه دار است که میتواند به مهره دیگری یا به سطح دیگری وصل شود.

مهره چشمی

مهره چشمی به مهره خروسکی تا حدودی شباهت دارد منتها در قسمت بالای مهره به جای 2 بازو ، یک حلقه داریم که توسط آن می توان قطعات را جابجا کرد.

مهره ریلی

  شکل آن چهار گوش یا نیم استوانه است که در لبه های آن تدبیری برای قرار گرفتن درفضای محدود وشیاردار صورت گرفته است.

مهره چاکنت

دارای تعدادی شیار عمودی ونسبتا پهن در قسمت خارجی مهره به منظور ایجاد خاصیت قفل شوندگی است.استفاده از مهره چاکنت در فضاهای محدود ومکانهایی که در معرض لرزش وارتعاش هستند نتیجه خوبی خواهد داشت. واشر چاکنت به دلیل داشتن زائده در شیار مهره چاکنت چفت می شود و  به اتصالات دوام می بخشد. برای سفت کردن مهره چاکنت بهتراست از ابزار استفاده شود که یکی از آنها آچار مخصوص این کار است.

مهره قفل کننده

یک مهره شش گوش است که به قسمت پایین آن یک واشر فنری ( خورشیدی شکل ) چسبیده و با ایجاد فشار مضاعف حالت قفل شدگی زیر مهره ایجاد می شود ودر اثر لرزش و ارتعاش زیاد باز نمی شود.